• Onze services - Houden uw bedrijf draaiende

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord- en duurzaam ondernemen worden steeds belangrijker. Zo ook in de ICT branche. Network2day voert al een aantal jaren een maatschappelijk verantwoord ondernemersbeleid. Dit houdt in dat wij bij de keuzes die gemaakt worden opzoek zijn naar het evenwicht tussen People, Planet en Profit. Wij hopen zo te voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder de mogelijkheden van de komende generaties te beperken.

Carbon Footprint

Een belangrijk onderdeel om de mogelijkheden te behouden voor de komende generaties is het reduceren van de Carbon Footprint. De Carbon Footprint is de Co2-uitstoot die wij als bedrijf maken. De vijf categorieën waaruit de Footprint van Network2day bestaat zijn: zakelijk vervoer, elektriciteit, afval en woon-werkverkeer. De afdruk beslaat scope I, directe uitstoot van bronnen van het bedrijf zelf, scope II, uitstoot van gekochte energie door het bedrijf, en scope III, alle andere indirecte bronnen van uitstoot.

Om de Footprint de komende jaren te reduceren worden de volgende maatregels genomen:

  • Duurzame inkoop van energie, papier en drukwerk
  • Het beperken van reizen door thuis te werken wanneer mogelijk
  • Gebruik maken van e-mail in plaats van reguliere post
  • Stimuleren van energiezuinige (lease)auto's
  • Per jaar zullen wij 20 bomen kopen en planten om te compenseren met de 100 kg papier die Network2day per jaar verbruikt. 1000 kg papier staat namelijk gelijk aan 3 tot 24 bomen (milieuzorgoverheden.nl).