• Onze services - Houden uw bedrijf draaiende

Nieuws

Network2day ontwerpt high-performance WiFi netwerk

Network2day ontwerpt high-performance WiFi netwerk

De Drentse scholengemeenschap Esdal College overweegt Bring Your Own Device (BYOD) te implementeren, zodat scholieren hun eigen apparatuur kunnen gebruiken. Een robuust WiFi netwerk is hiervoor essentieel. Het Esdal College heeft de HP specialist network2day ingeschakeld om het netwerk te ontwerpen, te configureren en het geheel voor meerdere jaren te onderhouden.

"We zijn aan het experimenteren met nieuwe digitale onderwijsvormen. Het gebruik van tablets en smartphones ligt voor de hand, maar we merken dat er nog maar weinig goede apps beschikbaar zijn voor het voortgezet onderwijs. We gaan het gebruik van laptops in de klas uitbreiden en binnenkort gaan we een proef met tablets starten, Dat vraagt om een goed netwerk." Dat zegt Wim Kuilman, Beleidsmedewerker Automatisering bij het Esdal College. Het Esdal College maakte voor het vaste datanetwerk al gebruik van HP apparatuur en beheersoftware. Na uitvoerige vergelijking van de diverse fabrikanten is ook oor het WiFi-netwerk gekozen voor HP. "We wilden een professioneel, robuust netwerk dat goed integreert met de bestaande infrastructuur. De enterprise productlijn van HP kwam zeer sterk uit de vergelijking," zegt Kuilman. network2day is geselecteerd om het netwerk te ontwerpen en te configureren. “Een goed draadloos netwerk bouwen is specialistenwerk. Veel installateurs doen dat er wel even bij naast de stroom en de kabels. Wat ons aansprak van network2day is dat ze zeer veel expertise hebben omdat ze alleen maar netwerken doen. Bovendien sprak hun aanpak ons sterk aan om alle locaties langs te gaan om ter plekke metingen te verrichten. Andere leveranciers werkten aan de hand van bouwtekeningen en simulatiesoftware. Maar de praktijk kan sterk afwijken. Dat weet je pas als je op locatie gaat kijken en meten.” network2day heeft op de locaties een site survey uitgevoerd om het aantal access points te bepalen en heeft vervolgens de infrastructuur van ruim 220 access points geconfigureerd.

De implementatie van het netwerk is probleemloos verlopen. Bij de start van het nieuwe schooljaar was het netwerk operationeel. Zonder dat er ruchtbaarheid aan was gegeven, hebben de scholieren binnen no-time de toegang gevonden. Kuilman: “Met op een piekmoment 700 gelijktijdige gebruikers. Dat gaat prima. We zijn nu klaar om nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs gemakkelijk mogelijk te maken.”

Over Esdal College
Het Esdal College is een openbare scholengemeenschap en biedt veel mogelijkheden, van vmbo-beroepsgericht tot en met gymnasium. De school heeft in totaal 6 locaties in de omgeving van Emmen en telt ongeveer 3.800 leerlingen.

Naar nieuwsarchief